Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige hondenvoeding hun baasjes helemaal hopeloos maakt? Of waarom sommige hun baasjes zich afvragen wat er met hun pups aan de hand is? Dat hebben we zeker. Vaak ligt het aan het soort voer dat je de hond geeft. Wij van Petfood Discount zijn er om al je brandende vragen te beantwoorden. Lees verder en ontdek vijf feiten over hondenvoer waardoor je van merk zult willen veranderen.

Goed hondenvoer is de sleutel

voor een gezonde pup Wat u uw hond te eten geeft, is de basis voor hun voeding. En wat u ze te eten geeft, kan het verschil maken in hoe ze zich voelen, hoe ze eruit zien, en nog veel meer. Daarom hebben we 10 feiten over hondenvoer op een rijtje gezet waardoor u van merk zult willen veranderen.

Honden zijn carnivoren

Veel mensen denken dat honden omnivoren zijn, maar dat is niet het geval. Honden zijn carnivoren, wat betekent dat ze vlees moeten eten om te overleven. Carnivoren hebben een ander spijsverteringsstelsel dan omnivoren. De magen van katten zijn bijvoorbeeld bekleed met zoutzuur voor een betere spijsvertering en kunnen vlees makkelijker afbreken. De magen van honden bevatten niet zoveel zoutzuur; daarom kan het tot vier uur duren voor een hond een maaltijd verteerd heeft.

Je moet je hond geen menselijk voedsel geven

Als u op zoek bent naar manieren om uw pup te verwennen, zijn er tal van opties – maar menselijke voeding zou er niet bij moeten zijn. Het is belangrijk dat u uw hond voedt met een speciaal samengestelde voeding. Menselijke voeding is niet zo uitgebalanceerd als wat een hond nodig heeft om gezond en gelukkig te zijn. Sommige voedingsmiddelen kunnen ook maagklachten veroorzaken, zoals uien, knoflook, grapefruit en chocolade.

Honden mogen geen overgewicht hebben

Er zijn vele redenen waarom een hond geen overgewicht mag hebben. Een van de belangrijkste redenen is dat het een enorme belasting vormt voor hun gewrichten en botten. Honden met overgewicht ontwikkelen vaak artrose in hun heupen en knieën, en artritis in hun ruggengraat. Ze hebben ook hogere percentages diabetes en hartaandoeningen.

U moet uw hond niets geven waar bijproducten in zitten

Hondenvoer gemaakt met bijproducten wordt vaak beschouwd als van mindere kwaliteit. Bijproducten zijn de “afdankertjes” van de diervoederindustrie, dingen zoals: -restjes van rund- en varkensvlees die niet vermalen kunnen worden -kippenveren -kippenpoten -vishoofden Honden verteren deze delen niet zo goed en ze kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als de hond er te veel van eet. Kies dus het juiste hondenvoer voor uw hond.