Buiten de wereld van de binnenhuisarchitectuur is de term “Zen-tuin” zo goed als onbekend. Maar je zou verbaasd zijn hoe vaak je deze prachtige ruimtes in huizen en kantoren ziet. En er is een reden waarom deze Zen-tuinen steeds populairder worden. Ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar geven ook een gevoel van rust en sereniteit. In deze blogbijdrage ontdek je de top 5 geheimen van Leefinjetuin voor het creëren van een zen-tuin-sfeer bij je eigen huis.

Verwijder rommel

Het creëren van een zen-tuinatmosfeer begint met het verwijderen van alle rommel uit de ruimte. Dit geeft je een blanco lei om mee te werken, wat essentieel is voor het maximaliseren van de esthetische waarde van je ruimte. Andere dingen die weg moeten zijn tapijten, matten en meubels. Het is de bedoeling dat het lijkt alsof er helemaal geen obstakels in de ruimte zijn, zodat u zich kunt concentreren op wat het belangrijkst is – de planten en andere decorstukken die later zullen worden toegevoegd.

Verborgen elementen toevoegen

Als u een gevoel van kalmte en sereniteit wilt creëren, zijn verborgen elementen uw beste keuze. Denk hierbij aan planten en waterpartijen die niet direct zichtbaar zijn voor het oog. Een plant of twee is een geweldige manier om leven in elke buitenruimte te brengen en een gevoel van natuur te geven. Een waterpartij kan ook een gevoel van rust geven en een uitstekende gespreksstarter zijn.

Plan voor de oefening

De laatste tip voor het creëren van een zen-tuin-sfeer is het plannen van lichaamsbeweging. Dit lijkt misschien contraproductief, maar een beetje lichaamsbeweging kan veel doen om stress en angst te verminderen.

Voeg een centraal punt toe

Een van de belangrijkste elementen van een Zen-tuin is het centrale punt. Dit kan een voorwerp, plant, beeldhouwwerk of iets anders zijn dat voor u een speciale betekenis heeft. Het centrale punt moet een focuspunt zijn voor alle andere objecten in het ontwerp. Bijvoorbeeld, een stenen Boeddhabeeld kan voor u een symbolische betekenis hebben, dus zou het uw centrale punt zijn.

Creëer een gevoel van ruimte

De illusie van ruimte is een van de belangrijkste aspecten bij het creëren van een zen-gevoel. Een manier om dit gevoel te bereiken is door het gebruik van planten en bomen om een rand rond uw tuin te creëren. U kunt ook hekjes, bamboeplanten of houten schuttingen gebruiken om een soortgelijk effect te creëren.

Conclusie

Zen tuinen zorgen voor een intieme, rustgevende omgeving. Net als bij elk ander deel van uw huis, moet u tijd en moeite investeren om een ruimte te creëren die bij uw gezin past. Het is misschien een beetje werk, maar op de lange termijn zal het de moeite lonen. Wil je meer weten lees dan de Tuin blog van Leefinjetuin.