Het zal u misschien verbazen dat planten niet altijd een van de best verkochte artikelen in uw tuincentrum zijn. Sterker nog, sommige van uw klanten weten misschien niet eens dat ze planten in uw winkel kunnen kopen. En zelfs als planten niet altijd het meest verkochte artikel zijn, kunt u uw verkoop van planten verbeteren door deze drie strategieën toe te passen. Het is het proberen waard, toch? Lees verder om uit te vinden hoe. Heeft u al van alles geprobeerd, maar blijft de verkoop achter? Neem contact op met Garden Connect. Zij helpen ambitieuze bedrijven al sinds 2002 met hun tuincentrum marketing en daarmee met het realiseren van hun doelen.

Wees alert op het helpen van klanten in uw winkel

Het is waar dat klanten misschien niet weten dat ze planten in uw winkel kunnen kopen. En zelfs als ze dat wel weten, is het kopen een lang proces. U moet vragen naar de wens van de klant en het gewenste type plant. En dan is het tijd voor plantadvies en tips voor het oppotten. Dit alles leidt tot frustratie bij klanten die op andere plaatsen moeten zijn! De sleutel is om er te zijn wanneer je klanten op zoek zijn naar planten – of dat nu betekent dat je naast hen staat wanneer ze afrekenen, aan de voorkant met een bord of “plantenspecialist” buiten je winkel, of op social media waar veel mensen foto’s van hun tuinen plaatsen. U wilt dat uw klanten u vinden voordat ze weglopen, dus zorg ervoor dat u overal bent waar ze zijn!

Geef altijd informatie

De eerste manier om je plantenverkoop te verbeteren is door je klanten te leren hoe ze hun planten moeten verzorgen. Maar ook welke soorten planten er beschikbaar zijn. Kijken ze bijvoorbeeld naar potplanten dan kunt u ze een stand laten zien met een verscheidenheid aan potplanten die goed zouden staan in hun tuin. Komt er iemand in je winkel die weet wat hij wil en aan het rondkijken is voor een goede aanbieding? Dan kun je borden gebruiken om hem te instrueren hoe hij de plant goed moet verzorgen of hoe hij veel voorkomende problemen bij bepaalde soorten planten kan herkennen en hem zo kan helpen die problemen in zijn eigen tuin te voorkomen.

Let op je verkopen

Om te beginnen moet je altijd planten verkopen. Ook al zijn het niet je best verkopende artikelen, je kunt je plantenverkoop verbeteren door ze te verkopen, en door dat te doen, neem je ook wat druk weg van andere producten in je winkel. Dit is belangrijk omdat het je zal helpen om verder te gaan met een ander product dat een betere verkoper voor je zou kunnen zijn.

Laat uw bedrijf groeien en laat uw klantenbestand groeien

Plantenverkoper zijn is meer dan alleen planten verkopen. Het is jouw taak om je bedrijf te laten groeien en je klantenbestand te laten groeien door ze voor te lichten over de voordelen van planten. Je moet bijvoorbeeld altijd klanten aanmoedigen om planten voor hun huis of tuin te kopen. Je kunt ze aanmoedigen door ze te vertellen hoe planten goed zijn voor hun luchtkwaliteit, hoe ze goed zijn voor hun mentale gezondheid en hoe ze helpen bij het creëren van een ruimte die aanvoelt als thuis. Het is ook belangrijk dat je de mogelijkheid voor impulsaankopen niet over het hoofd ziet. Als je kleine startplanten hebt, kun je die in de buurt van de kassa zetten, zodat klanten ze gemakkelijk kunnen meenemen als ze andere artikelen in de winkel kopen.

Neem contact op met Garden Connect als u ook meer wilt doen met de marketing van uw tuincentrum.