Als het op het plannen van een bruiloft aankomt, heb je je waarschijnlijk al gerealiseerd dat je gewoon niet alles zelf kunt regelen. Je definitieve lijst van leveranciers, tijdlijn en budget worden allemaal strak in de hand gehouden, maar het enige waar jij los op wilt gaan, zijn de details van je grote dag. Van het kiezen van je bloemen tot het ontwerpen van je tafelstuk. Bloemen zijn je priotiteit? Dan heeft Pluk n Bloom hier 5 tips voor het kiezen van bloemen voor je bruiloft.

Inspiratie vinden

Online inspiratie opdoen voor je boeket is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je de perfecte bloemen vindt. Of je nu op zoek bent naar een grandioze weergave van rozen of iets eenvoudigs en elegants wilt, er zijn tal van afbeeldingen voor elk budget. Pinterest is een geweldige plek om te beginnen. Je kunt door honderden afbeeldingen scrollen en een idee krijgen van wat populair is. Nog een goede tip? Bezoek je locatie en maak wat foto’s buiten zodat je kunt zien welke bloemen er in de omgeving groeien.

Denk aan je kleuren

Wilt u dat uw bloemen passen bij de kleuren van uw bruiloft en receptie? Zo ja, neem dan de tijd om na te denken over welke kleuren je gaat gebruiken. Je hoeft het ook niet bij traditionele kleuren als wit, roze of rood te houden. Wil je een vleugje kleur toevoegen met fel oranje of gele bloemen? Wil je iets rustgevends en toch elegant in groene tinten? Welke kleuren u ook kiest voor uw evenement, zorg ervoor dat ze coördineren met uw bloemen.

Denk na over je thema

Het eerste wat u moet overwegen bij het kiezen van bloemen voor uw bruiloft is het thema. Uw trouwkleuren en de algemene look van uw evenement zullen een lange weg gaan bij het bepalen van wat voor soort bloemen te krijgen. Je moet er zeker van zijn dat alle kleuren van je thema zijn opgenomen in je bloemenkeuze. Als u een ceremonie in de open lucht houdt, kunt u lelies of pioenrozen gebruiken. Voor een meer romantisch thema, probeer rozen.

Vraag het aan je gastenlijst

Een van de beste manieren om te weten te komen welke bloemen je voor je bruiloft moet gebruiken, is het aan je gastenlijst te vragen. Als je al weet dat je tante Mary een grote fan is van lelies, is het waarschijnlijk veilig om te zeggen dat ze ze op haar tafel zal waarderen. Evenzo, als je een bruiloft in Florida hebt en je gasten komen uit het hele land, dan hebben ze misschien een mening over de vraag of het wel of niet leuk zou zijn om wat palmbladeren te mengen in je centerpieces.

Vraag het uw leveranciers

Als u nog niet zeker weet welke bloemen u voor uw bruiloft wilt gebruiken, vraag dan aan Pluk n Bloom welk boeket in Amsterdam zij voor jou kunnen verzorgen. Misschien kennen zij wel de perfecte bloem die perfect bij jullie stijl past.