Als het gaat om het ontwerpen van een tuinvijver, hebt u vele opties. U kunt kiezen voor een natuurlijke uitstraling, of u kunt gaan voor een meer artistieke look. Er zijn veel planten die u voor uw tuinvijver kunt gebruiken. De beste planten voor uw tuinvijver zullen afhangen van de wateromstandigheden, het soort vissen dat u gaat houden en het ontwerp dat u in gedachten heeft. Hier vindt u meer informatie van Tuincenter Vincent over de beste planten voor een tuinvijver.

Waterlilies

Waterlelies zijn een van de beste planten voor uw tuinvijver. Ze zorgen voor een mooi kleuraccent en produceren zuurstof voor uw vissen om te ademen.

Frogbit

De frogbit is een geweldige plant voor een tuinvijver. Het is een goede keuze als je vissen hebt die zich graag in de planten verstoppen, zoals baars en blauwbaars. Als de frogbit in de winter afsterft, laat hij een dikke mat van wortels achter op de bodem van uw vijver, die uw vissen beschermt tegen ijsschade. Frogbit doet het ook goed in vijvers met troebel water. Hij heeft lange slanke bladeren die donkergroen zijn aan de bovenkant en geelgroen aan de onderkant.

Waterhyacint

e Waterhyacint is een overblijvende plant die u kunt gebruiken in vijvers met neutraal tot alkalisch water. Hij groeit goed onder water, en is ook resistent tegen sommige ziekten en plagen. Deze plant is het meest geschikt voor gebieden waar het water stilstaat of slechts zeer langzaam beweegt. Hij is niet geschikt voor vijvers met snelstromende beekjes of meren.

Sla

op Een plant die veel in tuinvijvers wordt aangetroffen is de Slaon. De Slaon is een winterharde en mooie plant. Hij heeft groene bladeren die breed en ovaal van vorm zijn. De Slaon kan ook als eenjarige worden geplant voor wie een grote tuin heeft. Deze heeft niet veel speciale zorg nodig, maar wel veel licht om goed te groeien. De bladeren worden rood als er voldoende zonlicht is.

eendenkroosvegetatie

Eendenkroos is een uitstekende plant voor uw tuinvijver. Het is een drijvende plant die elke 24 uur in omvang verdubbelt, en tot twaalf keer zijn gewicht aan voedingsstoffen kan opslaan. Eendenkroos biedt uw vissen een rijke voeding van eiwitten, vitaminen en mineralen.

Gewone mossen

Mossen zijn veel voorkomende planten die in veel tuinvijvers kunnen worden aangetroffen. Ze bestaan in een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen. Ze hebben ook het vermogen om stikstof vast te leggen, wat een belangrijk element is voor zowel planten als vissen. Hierdoor zijn ze een goede aanvulling voor uw vijver als u de waterkwaliteit wilt verbeteren.

orchideeën van de vrouwenschoen

type, Een orchidee die veel voor tuinvijvers wordt gebruikt, is de orchidee van het vrouwenschoentype. Deze orchidee heeft een bolvormige wortel en lange, dikke bladeren die meestal groen zijn met paarse aderen. Deze planten groeien goed in water en hebben weinig verzorging nodig, behalve dat ze ongeveer een centimeter onder het wateroppervlak moeten staan. Als het gaat om het kiezen van een plant voor uw tuinvijver, is deze plant vrij gemakkelijk te verzorgen.

Kattenfluisteraar

#1: Tijgerlotus De tijgerlotusplant is een prachtige plant voor uw tuinvijver. Hij heeft lichtroze bloemen, en groeit het best in warm water. Hij doet het goed in de schaduw of in de zon, maar groeit sneller in zonnige omstandigheden. De tijgerlotus heeft weinig onderhoud nodig en vraagt weinig aandacht.

Conclusie

Vijvers kunnen een prachtige aanwinst voor uw huis zijn. De beste planten voor een tuinvijver hangen af van de wateromstandigheden, het soort vissen dat u gaat houden en het ontwerp dat u in gedachten heeft. Bij het ontwerpen van een tuinvijver hebt u veel mogelijkheden. U kunt kiezen voor een natuurlijke uitstraling, of u kunt gaan voor een meer artistieke look. Er zijn veel planten die u voor uw tuinvijver kunt gebruiken. De beste planten voor uw tuinvijver hangen af van de wateromstandigheden, het soort vissen dat u gaat houden en het ontwerp dat u in gedachten heeft. Houd uw tuinvijver goed schoon, dat is beter voor flora en fauna. Een Pondovac vijver en zwembad zuiger is daarbij een goed hulpmiddel.