Diabetes type 2 is een chronische aandoening waarbij het lichaam niet in staat is om insuline efficiënt te gebruiken. Dit kan leiden tot hoge bloedsuikerspiegels en kan op termijn complicaties veroorzaken, zoals leververvetting.

Leververvetting symptomen, ook wel bekend als non-alcoholische steatohepatitis (NASH), is een aandoening waarbij vetophoping in de lever leidt tot ontsteking en beschadiging van de levercellen. NASH kan leiden tot levercirrose en zelfs leverkanker.

Waarom een dietist raadplegen?

Een dietist kan u helpen bij het maken van een gezonde voedingsplan dat is afgestemd op uw specifieke behoeften. Dit kan helpen bij het beheersen van uw bloedsuikerspiegels en het verminderen van de kans op leververvetting.

Aanpassen eetpatroon

Een dietist kan u ook helpen bij het maken van aanpassingen aan uw eetpatroon, zoals het verminderen van het aantal calorieën, het verhogen van de hoeveelheid vezels en het verminderen van de hoeveelheid verzadigd vet.

Een dietist voor diabetes type 2 kan ook samenwerken met uw arts om u te helpen bij het bereiken van een gezond gewicht, wat belangrijk is bij het beheersen van diabetes type 2 en het verminderen van de kans op leververvetting.

Conclusie

Het is belangrijk om diabetes type 2 en leververvetting serieus te nemen en de juiste stappen te nemen om deze aandoeningen te beheersen. Overleg met een dietist kan u helpen bij het maken van gezonde keuzes in uw eetpatroon en het bereiken van een gezond gewicht. Dit kan uw kans op complicaties verminderen en uw kwaliteit van leven verbeteren.