Kleine tuincentra hebben vaak weinig budget voor marketing, maar dat betekent niet dat ze geen succesvolle campagnes kunnen lanceren. Toch zijn er veel manieren waarop ze hun bedrijf kunnen promoveren zonder hoge kosten. Hieronder volgen enkele tips voor marketing voor kleine tuincentra.

Sociale media

Een van de meest kosteneffectieve manieren om je bedrijf te promoveren is door gebruik te maken van sociale media. Platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter zijn gratis en bieden een groot bereik. Plaats foto’s van je tuincentrum, van de planten die je verkoopt en van de gebeurtenissen die je organiseert. Zo kunnen mensen zich een beeld vormen van je bedrijf en krijgen ze een idee van wat je te bieden hebt.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een andere manier om met weinig kosten te adverteren. Verzamel e-mailadressen van klanten en gebruik deze om hen te informeren over nieuwe producten, aanbiedingen en gebeurtenissen. Je kunt ook een nieuwsbrief versturen met tips en trucs voor het verzorgen van planten.

Lokale samenwerkingen

Samenwerken met andere lokale bedrijven kan ook een geweldige manier zijn om je bedrijf te promoten. Zoek samenwerkingen met andere tuincentra, bloemenwinkels of andere bedrijven die gerelateerd zijn aan tuinieren. Zo kun je elkaars klanten bereiken en samenwerken aan gezamenlijke marketingcampagnes.

Gebeurtenissen organiseren

Organiseer gebeurtenissen in je tuincentrum, zoals workshops, demonstraties en open dagen. Dit kan een geweldige manier zijn om klanten te trekken en je bedrijf te promoveren. Dit kan bijvoorbeeld een workshop “tuinieren voor beginners” zijn of een demonstratie van hoe je een terras of tuin ontwerpt.

Kortom, er zijn veel manieren waarop kleine tuincentra hun bedrijf kunnen promoveren door middel van tuincentrum marketing, en zonder grote kosten. Gebruik sociale media, e-mailmarketing, lokale samenwerkingen en gebeurtenissen om je bedrijf te laten groeien. Wij bij Garden Connect snappen best dat je daarvoor niet alle expertise in huis hebt en ook zal je vaak de tijd ontbreken om dergelijke campagnes op te zetten. Schakel daarom een betrouwbare partner is als Garden Connect. Zij kunnen je veel werk uit handen nemen. Zo vergroot je je bedrijf in een mum van tijd.