Een dieet volgen? Hoe moeilijk kan dat zijn? Je hebt af en toe een afspraakje en je gaat af en toe uit eten. Toch? Fout. Als het op gezond eten aankomt, zul je versteld staan hoeveel mensen het verkeerd doen. Maaltijden overslaan, je volstoppen met junkfood en jezelf uithongeren zijn niet alleen gebruikelijk in de moderne maatschappij, het is ook niet de meest duurzame manier van eten. En als je wilt afvallen, zou je waarschijnlijk iets anders moeten doen. Maar hoe dan? Dietist Mandy Breure helpt je graag op weg!

Wat is een dieet?

Een dieet is een systeem om gewicht te verliezen. Het kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals de behandeling van ziekten, maar het zal altijd hetzelfde doel hebben: gewicht verliezen.

Eet je ontbijt

Als je ‘s morgens honger hebt, dan is het tijd om te ontbijten. Het is belangrijk om gezond te ontbijten, want je lichaam heeft alle voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren en je hersenen hebben brandstof nodig om zich te kunnen concentreren. Sommige mensen denken dat ze genoeg hebben aan alleen koffie of een suikerhoudende drank, maar dat is niet genoeg. Je hebt een goed ontbijt nodig dat je de energie geeft die je nodig hebt voor de dag die voor je ligt. Mensen slaan ook vaak het ontbijt over omdat ze denken dat ze dan gewicht verliezen, maar dit is niet minder waar. Het eten van een gezond ontbijt houdt je stofwisseling op gang en je hersenen actief. En als je een gezond ontbijt eet voordat je gaat sporten, stimuleer je het gewichtsverlies nog meer!

Train jezelf vroeg in de ochtend

Als het op diëten aankomt, begin je dag dan goed door jezelf te trainen. Door uzelf ‘s ochtends te trainen, bereidt u zich voor op succes gedurende de rest van de dag. Als je wekker afgaat, stap dan uit bed en ga een paar minuten sporten. Dit is een geweldige manier om je stofwisseling op gang te brengen en te houden gedurende de dag. Als je op zoek bent naar iets makkelijks, probeer dan een paar minuten een blokje om te lopen of doe wat push-ups voordat je je klaarmaakt voor je werk. Als dit in het begin te moeilijk klinkt, begin dan met slechts drie dagen per week en verhoog dit naarmate je er meer aan gewend raakt. Je zult verbaasd zijn hoeveel beter je je voelt als je jezelf ‘s ochtends traint!

Eet meer koolhydraten na de training

Als je probeert af te vallen, zijn koolhydraten een goede zaak. Ze helpen je lichaam te herstellen van de training en ze geven je de energie die je nodig hebt om door te gaan met je dag. De meeste mensen hebben echter een misvatting als het gaat om koolhydraten na de training. Het algemene idee is dat koolhydraten na de training zo snel mogelijk geconsumeerd moeten worden, maar dit is niet noodzakelijkerwijs waar. Onmiddellijk eten na de training kan leiden tot een opgeblazen buik en winderigheid door de grote hoeveelheid suikers in het voedsel. Wacht in plaats daarvan 30 minuten na de training voordat je iets eet en zorg ervoor dat je hele voedingsmiddelen eet, zoals zoete aardappelen en bruine rijst, in plaats van bewerkte voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan suiker.

Drink water gedurende de dag

Het eerste advies voor iedereen die wil afvallen is water drinken. Water is essentieel voor elk orgaan in je lichaam en ondersteunt een gezonder gewicht. Het is ook een geweldige manier om gehydrateerd te blijven! Je hoeft echter niet alleen van gewoon water te leven. Je kunt genieten van vruchtensappen, kruidenthee, groentesoepen en gezonde smoothies zonder dat dit ten koste gaat van voedingsstoffen of calorieën.

Eet geen pasta of brood voor het slapengaan

Er zijn veel mensen die zeggen dat pasta het lekkerste eten ter wereld is. Ik bedoel, wie kan die kauwbare, heerlijke pasta weerstaan? Je hebt er niet eens dressing of saus over nodig. Het is alles wat je nodig hebt. Het spijt me dat ik het je moet zeggen, maar pasta is niet goed voor je dieet. Het is zwaar, dus je voelt je moe en slaperig als je het gegeten hebt. En omdat het zwaar is, zal het je eetlust niet stillen zoals andere voedingsmiddelen dat zouden kunnen doen (zoals sommige van deze gezondere opties).

Een goede regel als je probeert af te vallen is: eet geen pasta of brood voor het slapengaan. Als je ‘s morgens wakker wordt, is je maag leeg en vraagt hij al om ontbijt. Dus als je ontbijt en dan weer gaat slapen voor een paar uur, is er geen kans om het voedsel van het avondeten te verteren. Dat betekent dat wanneer je ‘s morgens wakker wordt en opnieuw ontbijt, maar deze keer met een beetje meer energie opgeslagen van de maaltijd ‘s nachts-je altijd een voller gevoel zult hebben dan wanneer je zou eten tijdens die uren slaap waar je maag urenlang leeg is geweest!

Snack niet constant

Tussendoortjes zijn een van de leukste dingen van diëten. Je hebt het gevoel dat je alles mag eten wat je wilt omdat het niet elke maaltijd is. Maar de hele dag snacken kan leiden tot een hoop lege calorieën waardoor je je alleen maar vies voelt, en het zorgt ervoor dat je metabolisme niet optimaal verbrandt. Veel mensen trappen in deze val, dus luister goed: als je honger hebt, eet dan iets. Als je dorst hebt, drink iets. Als je van eten houdt, eet dan iets gezonds! Overdrijf alleen niet en snack constant, want dat werkt averechts voor gewichtsverlies.

Gezond eten

In dit artikel zal ik ingaan op het belang van het volgen van een dieet en daarmee gezond afvallen. Ik zal ook enkele tips en trucs geven die ik onderweg heb gevonden om je te helpen je dieet vol te houden. Ik heb goed nieuws voor je: Je kunt nog steeds af en toe uit eten gaan en af en toe een afspraakje hebben. Je moet alleen vooruit plannen. En dat is niet zo moeilijk als je weet wat je doet.