We weten allemaal dat tijd geld is. Als het op uw tuin aankomt, moet u weten dat u zo goedkoop mogelijk kunt krijgen wat u wilt. U kunt uw tijd optimaal benutten door een goed geplande, efficiënte tuin aan te leggen die u tijd en geld bespaart. Er zijn veel manieren om dit te doen met een beetje vooruitziendheid en planning. Denk eens aan online tuinwinkelen bij De Tuinwinkel. Wij hebben een lijst met 10 tips opgesteld om u op weg te helpen. Van het vervangen van oude, versleten benodigdheden tot het creëren van een duurzamer ecosysteem dat u ook nog eens tijd en geld bespaart.

Plan uw tuin voordat u gaat planten

Voordat u iets in uw tuin plant, moet u het plannen. Weet welke planten u wilt, waar u ze wilt plaatsen en hoeveel ruimte ze in beslag zullen nemen. Als iets niet goed groeit of de ruimte te klein is voor de gewenste plant, verander dan uw plannen voordat u begint met planten.

Maak een regentuin en composthoop

Als u een tuin hebt, moet u een regentuin en een composthoop aanleggen. De regentuin vangt regenwater op en voorkomt dat het in het riool terechtkomt. Op de composthoop kunt u uw keukenafval kwijt om te ontleden en vruchtbare grond voor uw tuin te maken. Het helpt ook om afval van de stortplaats te houden.

Gebruik een wastafel op een voetstuk om het schoonmaken te vergemakkelijken

Bloemstukken zijn een populaire keuze voor centerpieces op bruiloften. Bloemstukken kunnen tijdrovend zijn om te maken en te onderhouden, maar daar is een makkelijke oplossing voor. In plaats van een traditionele gootsteen te gebruiken om uw bloemen schoon te maken, kunt u ook eens een spoelbak op een voetstuk gebruiken. Sokkel wastafels hebben een enkele bak in het midden van het voetstuk, waardoor het gemakkelijker is om alle delen van uw arrangement te bereiken. Dit is vooral handig als u van plan bent iets groots te maken en het uit het water moet halen om het in het midden af te snijden, zodat het in de vaas past.

Plan uw verlichting en ventilatie

Een manier om tijd en geld te besparen is het aanleggen van een goed geplande tuin. Het plannen van uw tuin is essentieel om geld te besparen, omdat u dan weet welke grootte u nodig hebt en hoeveel u nodig hebt. Een van de eerste dingen die u moet plannen is verlichting en ventilatie. Verlichting helpt ervoor te zorgen dat uw planten zowel overdag als ‘s nachts zullen groeien. Je kunt de lampen op de grond plaatsen of ze aan bomen of palen hangen, maar zorg ervoor dat ze hoog genoeg zijn zodat mensen zich niet kunnen verbranden als ze per ongeluk te dichtbij komen. Ventilatie helpt ook; het zorgt voor luchtcirculatie, wat waterverlies door verdamping vermindert en schimmel en de verspreiding van ziektedragende insecten zoals schimmelmuggen voorkomt.

Gebruik een onkruidsteker

U kunt tijd en geld besparen door een onkruidfrees te gebruiken. Het is altijd een goed idee om onkruid te verwijderen voordat het zaad zaait. Maar het is niet altijd haalbaar om er elke week met een onkruidsteker op uit te trekken. Als uw tuin overwoekerd is, kunt u het beste een onkruidfrees gebruiken. Onkruidknippers zijn ontworpen om de wortels van de plant te raken, zodat uw onkruidprobleem voorgoed wordt geëlimineerd.

Kijk uit voor uitbraken van ongedierte

Nu het kouder is, neemt het ongedierte, zoals slakken, toe. Er zijn een paar manieren om dit ongedierte te bestrijden. Eén manier is het gebruik van kopertape, dat dit ongedierte weert en u het gedoe bespaart om ze van uw planten te plukken. Dit is vooral handig in de winter, wanneer ze niet meer onder controle zijn. Een andere manier waarop u kunt besparen op ongediertebestrijding is door uw eigen bestrijdingsmiddelen te kopen en ze zelf te mengen. Zo koopt u precies wat u nodig hebt en hoeft u aan het eind van het jaar geen ongebruikte chemicaliën weg te gooien.

Conclusie

Uw tuin moet zo efficiënt mogelijk gepland worden om tijd en geld te besparen. U kunt een goed geplande, efficiënte tuin hebben door oude, versleten benodigdheden te vervangen en een duurzaam ecosysteem te creëren.

Vergeet ook niet de juiste tuinmeubelen aan te schaffen. Deze geven je tuin sfeer en je kunt er heerlijk in vertoeven.