De veranderende kleuren van het seizoen, de komst van de lente en de zomer met hun warme tinten, zijn allemaal redenen om uw buitenruimte een opknapbeurt te geven. Tuinontwerp is bovendien een geweldige manier om wat groen in het ontwerp van uw huis te integreren en tegelijkertijd natuurlijke schoonheid toe te voegen. Hier zijn enkele van de mooiste tuinen die u kunnen inspireren om het huis uit te gaan en de uwe te plannen. Breid ook uw tuincollectie uit.

de waterval tuin

Een waterval is een van de meest populaire elementen om toe te voegen aan een tuin. Dit type tuin is perfect voor huiseigenaren die van natuurlijke schoonheid houden. Het geluid van water dat langs rotsen en stenen in een vijver stroomt, helpt u te ontspannen, terwijl het wilde groen eromheen u doet vergeten dat u zich in een buitenwijk bevindt.

de doolhof tuin

Het meest populaire tuinontwerp is het doolhof. Dit is een geweldige manier om geheime paden te gebruiken. Of om de tuin groter te laten lijken dan het eigenlijk is. Het is ook een geweldig idee voor mensen die niet veel tijd hebben om te tuinieren. Het is gemakkelijk te onderhouden en op zichzelf al heel aantrekkelijk! Windschermen kopen kan ook een idee zijn. Hiermee kunt u uw tuin voorzien van een echt doolhof.

de tropische tuin

Het idee voor een tropische tuin is meestal om het klimaat van de tropen na te bootsen in uw eigen achtertuin. Leg je tuin aan met planten van over de hele wereld en dat je probeert de omgeving van een regenwoud na te bootsen. Meestal kiest men voor planten zoals palmbomen, bamboe of andere grote bladplanten. Het idee is dat je een buitenruimte wilt die aanvoelt als een uitgebreide jungle, maar met wat groen erbij. Je kunt ook waterpartijen in je ontwerp opnemen, wat kan helpen om een ander landschappelijk element te creëren. Als je in een droge regio woont, moet je ervoor zorgen dat je planten zijn aangepast aan het dorre klimaat voordat je ze buiten plant.

de kleurrijke bloementuin

Een van de meest populaire tuinen op de site is de kleurrijke bloementuin. De bloemen zijn helder en vrolijk in deze tuin die een regenboog aan kleuren heeft. Het is een geweldige ruimte om van te genieten met familie en vrienden.

de prachtige rotstuin

De prachtige rotstuin van het National Arboretum in Washington, D.C. Deze tuin is zo inspirerend omdat de kleuren zo helder en levendig zijn. Er is veel groen in deze tuin en het vormt een groot contrast met de andere kleuren die de tuin omringen. De kleuren zijn ook zeer complementair aan elkaar, waardoor er een mooie flow ontstaat door de tuin. Dit ontwerp is perfect voor wie op zoek is naar een meer natuurlijke sfeer met veel groen en bruin.

de flitsende tuin met paden

en weelderig groen Dit is een mooi voorbeeld van een strak tuinontwerp. De vloer bestaat uit gladde stenen, waardoor het gemakkelijk is om door de tuin te lopen. Er zijn ook enkele houten planken die in een afwisselend patroon zijn gelegd. Ze geven een gevoel van contrast en textuur te creëren. Het groen in deze tuin is ook ongelooflijk levendig met gezonde groene planten in elke hoek. In het midden staat een boom met lange lianen die over de grond reiken en tegen de bakstenen muur erachter omhoog klimmen. De basis van de boom is versierd met rode bloemen en roze bladeren die een prachtig contrast vormen met de groene bladeren.