Groene vingers zijn een essentiële eigenschap voor iedereen die zich in een nieuwe stad wil vestigen. Of een tuin bij zijn huis wil aanleggen. De meeste mensen weten echter niet waar ze moeten beginnen om een tuin te creëren die zowel mooi als duurzaam is. Met dat in gedachten heeft Good Gardn een aantal nuttige tips verzameld voor het ontwerpen van een milieuvriendelijke tuin. Van het kiezen van de juiste planten tot het optimaal benutten van uw ruimte. En het gebruik van milieuvriendelijke materialen, uw nieuwe tuin zal al snel barsten van de kleur. Hier volgen enkele tips om u op weg te helpen.

Gebruik inheemse planten

Het kan verleidelijk zijn om exotische planten in uw tuin te gebruiken, maar overweeg om inheemse planten te gebruiken. Inheemse planten zijn beter aangepast aan het klimaat en hebben minder water nodig dan andere planten. Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden en geven mooiere bloemen.

Denk aan het klimaat

Een van de eerste dingen waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van uw tuin is het klimaat. Het belangrijkste is om planten te kiezen die inheems zijn voor uw regio. Woon je bijvoorbeeld in een omgeving met een warm klimaat? Dan kun je het beste planten planten die beter tegen de warmte kunnen, zoals woestijn vetplanten en cactussen. Woon je in een koeler gebied, plant dan planten die van koude weersomstandigheden houden, zoals narcissen en tulpen.

Denk goed na over waar u de materialen kunt vinden die u nodig hebt

Een van de dingen die u moet doen voordat u begint met planten is het vinden van een bron voor milieuvriendelijke materialen. Veel bouwmarkten hebben materialen op voorraad die gemaakt zijn van gerecyclede goederen, zoals keramische potten en oude tapijten. Misschien kunt u ook gerecycled tuingereedschap vinden, zoals pottenbanken en compostbakken.

Wees creatief met de ruimte die je hebt

De ruimte die u hebt gekregen is misschien niet zo groot als u dacht. Maar dat is geen excuus om je tuindroom op te geven. Creatieve mensen vinden altijd voldoende tuininspiratie om dingen te laten werken, en uw tuin zal niet anders zijn. Natuurlijk, een grotere tuin zou geweldig zijn, maar als dat niet bij de huurprijs hoort, maak je dan geen zorgen! Een manier om je ruimte optimaal te benutten is door bomen en struiken verticaal te laten groeien. Er zijn veel planten die naar boven groeien in plaats van naar buiten, waardoor ze in kleine ruimtes kunnen leven. Een muur of schutting gebruiken voor wat privacy is ook een goed idee als je niet genoeg ruimte hebt voor een volledige tuin.

Samenvatting

Het ontwerpen van een tuin kan een hele klus zijn. U moet nadenken over de materialen die u gaat gebruiken, hoe u uw tuin gaat aanleggen, en welke planten het beste zijn voor het gebied. Met dat in het achterhoofd hebben we een aantal nuttige tips verzameld voor het ontwerpen van een milieuvriendelijke tuin. Van het kiezen van de juiste planten tot het optimaal benutten van uw ruimte en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Alles telt mee.