Er zijn verschillende soorten tuinen, zoals bloeiende planten, groenten of kruiden. Of je nu iets wilt kweken voor persoonlijke consumptie, of een mooi sierarrangement wilt maken voor het hele gezin, er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bij het kiezen van de te kweken planten na over wat uw gezin graag zal eten en drinken. Kies voor bloeiende planten eenjarige of vaste planten. Vaste planten bloeien korter, maar komen elk jaar terug. Verschillende soorten bloemen hebben verschillende behoeften.

In de VS en het VK wordt tuinieren gedefinieerd als het kweken van veel verschillende planten en gewassen. Het wordt vaak geassocieerd met biologische variëteiten. In sommige gevallen omvat tuinieren het gebruik van gereedschappen en oogstmachines die het milieu of de gezondheid van mensen niet schaden. In het VK staat het bekend als landschapsonderhoud. Maar als u van plan bent voedsel voor uw gezin te verbouwen, moet u een aantal opties overwegen. Een populaire vorm hiervan is ‘gemeenschapstuinieren’. Stadstuinders kunnen tegen een kleine vergoeding percelen kopen en deze voor hun eigen tuinonderhoud gebruiken.

Een andere vorm van tuinieren is gespecialiseerd tuinieren. Je kunt veel soorten planten in één ruimte kweken. De sleutel is om een ​​passie voor tuinieren te hebben en er veel tijd aan te besteden. Veel tuinieren brengt hard werken met zich mee en vereist veel toewijding. Ondanks het feit dat de taak leuk en boeiend kan zijn, is het nog steeds een arbeidsintensieve onderneming. Maar het eindresultaat is altijd de moeite waard. U kunt uw kinderen gezond maken door te leren over biologische teeltpraktijken en door de juiste planten voor uw gezin te kiezen.

Onthoud dat uw tuin uw persoonlijke kunstwerk is. Probeer een unieke, harmonieuze omgeving te creëren. Wees niet bang om regels te overtreden – ze zorgen ervoor dat je geen rommel in je tuin maakt! Er zijn verschillende basisontwerpprincipes om te overwegen en te implementeren om een ​​aantrekkelijke, mooie tuin te creëren. Door deze tips te gebruiken, kun je je eigen meesterwerk maken! Je kunt ook leren hoe je planten kweekt en een gezond landschap onderhoudt. Het is niet zo moeilijk als je een beetje creatief bent. Dus geniet van je tuin!

Balans is een belangrijk ontwerpprincipe. Het is de kunst om een ​​mooie balans te creëren tussen verschillende elementen in je tuin. In een formele tuin is de balans symmetrisch. Asymmetrische tuinen zijn meer ontspannen en informeler. Daarom hebben asymmetrische tuinen de neiging om meer symmetrie te hebben. Asymmetrische tuinen zijn aantrekkelijker en kunnen twee soorten evenwicht hebben. Asymmetrische tuinen zijn tuinen die worden gekenmerkt door symmetrie. Als u van plan bent een moderner ontwerp te maken, wilt u een asymmetrisch kleurenschema bekijken.

Heggen zijn een belangrijk kenmerk van uw tuin. Ze maken deel uit van uw totale samenstelling en hebben verschillende functies. In je eigen tuin moet je rekening houden met de hoogte van je haag en de vorm en grootte van de omgeving. Heggen zullen de beste schaduwrijke, privacygerelateerde en decoratieve elementen bieden. Ze zullen deel uitmaken van uw algehele landschap. Maar maak je geen zorgen als je niet veel weet over heggen – ze zullen je tuin helemaal niet aantasten.