Barbecueën op houtskool is een populaire vorm van buiten koken die een aparte smaak biedt in vergelijking met andere methoden. Het kost misschien meer tijd dan gas of elektrisch, maar het is het wachten waard. Gewapend met het juiste gereedschap, de juiste ingrediënten en de juiste technieken hebt u deze vaardigheden in een mum van tijd onder de knie. Hier zijn enkele toptips om u op weg te helpen naar perfect grillen op houtskool.

Uw uitrusting kennen

Over het algemeen zijn er twee soorten Weber houtskool BBQ‘s: ketelgrills en verticale grills. Verticale grills zijn meestal groter en worden vaak gebruikt voor commercieel grillen. Voor een verticale grill kunt u meer dan 1000 dollar verwachten. Ketelgrills, aan de andere kant, zijn meer betaalbare alternatieven, meestal variërend tussen $ 50 en $ 300. Bij het winkelen zijn er enkele belangrijke kenmerken waar u op moet letten. Hier zijn enkele snelle feiten om te overwegen bij het kopen van een houtskoolgrill en enkele voorbeelden van de beste houtskoolgrills op de markt. – Grootte: Voor de meeste houtskoolgrills voor thuis is de vuistregel om een grill te kopen die ongeveer even groot is als uw grillruimte. Dus, als je een grote buitenruimte hebt voor een grill, dan is het kopen van een grote grill prima. Als u weinig ruimte hebt, zoek dan een kleiner model. – Materialen: Een veelgebruikt materiaal voor de body van de grill is gietijzer. Het houdt de warmte goed vast en is duurzaam, maar het is zwaar. Stalen rompen zijn lichter, maar houden de warmte minder goed vast. Roestvrij staal is licht en gemakkelijk schoon te maken. – Deuren: Als u warmte en rook wilt vasthouden, sluit dan het deksel van de grill tijdens het grillen. Als u de luchtstroom wilt controleren, houdt u het deksel open.

Het voorbereiden van uw houtskool en kolen

Voor het beste resultaat gebruikt u houtskool van hardhout. Dit type brandt heter en langer dan houtskool gemaakt van houtsnippers. – Voor de beste smaak voegt u houtsnippers toe terwijl de kolen nog branden. Als u de houtsnippers toevoegt voordat u begint te grillen, smoren ze het vuur en zal de rook vrijelijk stromen.

Koken met directe hitte

Weber gas BBQ‘s wordt aanbevolen voor kortere kooktijden, zoals voor hamburgers en hotdogs. Het is goed voor langere kooktijden wanneer het voedsel ver van de kolen wordt geplaatst. Het maakt gebruik van directe stralingswarmte van kolen en een open vlam. Uitrusting: Je hebt een grillborstel, een tang, een spatel en brandhout nodig. – Timing: U kunt verwachten dat uw barbecue ongeveer 20-30 minuten nodig heeft om een geschikte temperatuur te bereiken om te grillen. – Temperatuur: Voor hamburgers of hotdogs is een grilltemperatuur van ongeveer 350°F (177°C) ideaal. – Grilltijd: Plan op het grillen van hamburgers voor 5 minuten aan elke kant. Hotdogs hebben ongeveer 7 minuten nodig.

Tips voor koken met indirecte hitte

Grillen op indirecte warmte wordt aanbevolen voor langere gaartijden, zoals bij het bereiden van hamburgers, steaks en kip. Het gebruikt kolen aan de ene kant van de grill en een open ruimte aan de andere kant. Uitrusting: Je hebt brandhout, een tang, een spatel en een vleesthermometer nodig. – Timing: Begin met één kant van je grill aan te steken en laat hem opwarmen. Voeg na ongeveer 10-15 minuten de kolen toe en sluit de grill. – Temperatuur: Voor steaks is een grilltemperatuur van ongeveer 350°F (177°C) ideaal. – Grilltijd: Plan op het grillen van hamburgers voor ongeveer 10-15 minuten, steaks voor ongeveer 10-20 minuten, en kip voor ongeveer 20-30 minuten.

Verpakking

Packing is een techniek die gebruikt wordt voor het grillen van grote stukken vlees, zoals ribbetjes of varkensschouder. Hierbij wordt het vlees strak in aluminiumfolie gewikkeld en in het midden van de grill geplaatst. Zo wordt het vlees langzaam gaar en blijven alle sappen en smaken behouden. Het belangrijkste bij het inpakken is dat het vlees heel strak in de folie zit. Zo kunnen de sappen niet ontsnappen. Zodra het vlees volledig gaar is, kunt u de folie uitpakken en het rechtstreeks van de grill opdienen.

Conclusie

Met deze tips ben je goed op weg om de kunst van het grillen op houtskool onder de knie te krijgen. Het belangrijkste is om plezier te hebben. Wees creatief en experimenteer met je recepten. Barbecueën op houtskool heeft een aparte smaak die niet te evenaren is met andere bereidingswijzen.